Malin Spindel

Jag är certifierad yogainstruktör genom Global Yoga och utbildad danspedagog från Dans och Cirkushögskolan i Stockholm. Jag brinner för att hjälpa människor att må bättre i sin kropp, och genom sin kropp må bättre mentalt och själsligt.

Profile image Malin Spindel

Med yogapraktik kan du träna styrka, smidighet, andning, närvaro, kroppsmedvetenhet, självkärlek, avslappning, tålamod, koncentration och disciplin. 

Mina yogapass

Både min utbildning och erfarenhet som danspedagog tillsammans med Global yogas utbildningar påverkar hur jag undervisar yoga.

Mina pass har alltid ett tema (sankalpa) och varvas ofta med mindfulness, medveten andning, ibland flöden (vinyasa), positioner (asanas) och avslappning. Jag bygger alltid passen utifrån en lyhördhet och dialog med mina deltagare, som utgår ifrån min livsfilosofi och mina erfarenheter.

Genom yogan lär jag känna mig själv, om och om igen. 

Eftersom vi förändras genom livet behöver vi ju tid att komma ikapp känslor och tankar. Ibland behöver vi även lära känna oss själva på nytt. Det kan vara efter en konflikt på jobbet som gör att vi tappar fotfästet en stund, eller en livsomvälvande händelse som förändrar vad vi värderar högst i livet. Kanske är det så att vi har förändrats inombords men lever kvar i gamla mönster, där vi vaknar varje morgon och på rutin gör och säger det vi brukar, utan att vara medvetna om det.

Yogapraktiken hjälper mig att bli mer närvarande och medveten även utanför yogamattan. Den förändrar mig att jag inte agerar lika mycket på rutin samt att jag känner mer kontakt och medkänsla med mig själv och människor runt omkring. Den gör mig även mer observant på var jag har mitt fokus, vad som får mig ur balans och vad som tar och ger mig energi.

Jag har uppskattat att kunna träffas via nätet på Malins OnlineYoga, att yoga tillsammans trots Corona. Livet har känts mer hoppfullt när man kan vara en del av ett fint sammanhang tillsammans med andra och ha fokus på att ta hand om sig och sin kropp.

- Rebecka

Varför jag jobbar med yoga

Jag tycker att varje människa är värd att må så bra som möjligt utifrån de förutsättningar som livets lott har gett dem, och som Buddha en gång sa...

“What you think, you become. What you feel, you attract. What you imagine, you create.”

Jag jobbar med yoga för att jag vill få människor att må bättre i livet. Jag vill ge människor ett tillfälle att rikta uppmärksamheten inåt och att hjälpa dem att lära känna sin kropp och sina tankar, för att sedan göra mer positiva och medvetna val i livet. Jag vill även ge dem en paus i vardagen, där de får umgås med sig själva, och uppskatta det som de har tillgång till i sitt liv, att känna tacksamhet och kärlek.

Dansare med yogapraktik som komplement

I yogapraktiken ligger fokus på enbart dig och dina mål. Yogan kan vara ett sätt att ta hand om kroppen och förebygga fysiska skador, men även ett sätt att ta hand om tankar och medvetandegöra det som pågår inombords. Yoga kan även dämpa värk och hjälpa kroppen att återhämta sig snabbare. Läs mer om dans och yoga här.

Till sist vill jag bjuda på en kort guidning för att du på egen hand ska kunna framkalla positiva känslor i din kropp:

Blunda och föreställ dig att du sitter på en favoritplats som du har. 

När du har bilden tydlig, tänk på en person eller ett djur som du älskar, och att den är där med dig.

Lägg sedan märke till hur det känns i kroppen.

Öppna ögonen.

Utbildningar

Kurser och meriter

  • Pedagogik
  • Didaktik
  • Dans och hälsa (Anatomi och psykologi)
  • Konst, kropp och kultur
  • C-uppsats: Utveckling av jazzdansträning, genom idrottsforskning
  • Kleinteknik workshop för Susan Klein
  • Föreläsning/workshop med Byron Katie
  • Föreläsning Rötter och vingar - Göran Larsson 
  • Arbetat som danspedagog vid bl.a. Kulturama, Stockholms kulturskola och DOCH, Dans och Cirkushögskolan, åldrar från 4 år till ca 55 år.
  • Tidigare dansare i Gredelin danskompani och Abrovink danskompani
Kontakt
Kontakta mig

Har du några frågor eller vill boka yogapass? Skicka ett mail till mig på malin@breathingyoga.se, eller kontakta mig via Instagram eller Facebook.

Boka